21/6/07

DUATLÓ DE FILIÀ


Aquest matí, a les 8:30 haviem quedat al parking del carrefour de Balaguer i alli sa presentat tota la tropa: David Duaigües, Xavi Espelta, Joan Farnos, Xavi Descarrega i un servidor...objectiu: Pic de Filià 2.771mts.

Hem pujat xino xano amb els cotxes i a la Torre de Cabdella hem parat i hem preparat les bicis i les motxilles amb les sabatilles de correr per començar la nostra particular duatló.

Els primers kms eren per carretera en lleugera ascenció fins a Espui, on hem agafat la pista que puja a Filià. Es aquesta una pujada llarga (10kms fins a la cabana) i amb rampes dures que s'alternen amb trams més suaus. A la part de dalt ens han sortit un parell d'isards i un ramat de senglars...i com corrien els putes!!!!! En fi, que despres de 1h20' pujant sense asfixies hem arribat a la "transició", que era a la cabana del Vaquer a 1950mts d'alçada. Alli hem deixat les bicis dins de la corralina i ben tancades amb el candau i ens hem ficat les salomon per pujar "amon" com diuen al país!!! Es tracta d'una pujada herbosa i pendent, pero sense cap dificultat tècnica i al cap d'una hora hem fet cim. La vista desde el pic de Filià es impressionant i podem distinguir el massis de Maladeta, Turbó, Besiberris, Subenuix, Peguera, Pica d'Estats i un gran nombre de cims carismatics i coneguts. A dalt un parell de fotos i de tornada cap a les bicis, pero aquest cop baixant per una altra vall que queda més a l'oest. Despres a la cabana hem tornat a agafar les btt's i hem fet un descens per pista rapida i amb moltes curves de ferradura seguint la vall de Filià i arribant casi al poblet de Cabdella. Des d'alli ja hem tornat per la carretera fins a la Torre de Cabdella on ens esperaven els cotxes i un bany criogènic al Flamicell. Per acabar la jornada uns refrescs a la terrasseta de l'Alberg i ja podiem baixar cap a la plana i la seva calor.

Dades totals de la ruta: 30kms BTT i 950mts de desnivell i 1h30' de skyrunning amb 800 mts de desnivell.

3 comentarios:

ilercavons dijo...

Xulíssim!! m'agrada el teu blog. Amb el teu permís els hi diré als meus colegues.
Es pot fer una ruta BTT: pujada per la pista d'Espui-Estació d'esquí de Llessui-baixada per Montros?
Salut i força

xavi dijo...

Magnífic el dia, vaig arribar roig com una gamba. Maco el blog xeikkkk!!!

Salut i cames!!

ilercavons dijo...

Com va xaval?
Dijous dia 5 juliol podem fer BTT a la Vall fosca. Espui-Llessui-Mont.ros
Va bé?
Salut
A reveure