2/4/08

DE VISITA PER TERRITORI ILERCAVÓ







Desprès de molts dies dient que baixaria al territori dels ilercavons, avui dimecres 2 d'abril per fi ho he complert!!! I crec que aviat tornaré a baixar...el Joan ma portat per una zona genial : El massis del Port!!



A les 8:00 he sortit de Balaguer i a les 9:05 entrava a Mora d'Ebre...ens hem trobat amb el Joan i he carregat la bici al seu cotxe...destí: Arnes. Un cop alli hem sortit amb calma i en direcció als famosos estrets d'Arnes. Un cop alli jo ja he començat a xalar...es tracta d'un sender impecable que va seguint un congost excavat pel riu Estrets, que aqui baixa cristal·li i joiós. Segona sorpresa del dia...al poc d'entrar en aquest sender ens trobem un ramat de Cabra Salvatge (Capra hispanica) al mig de la traçada!! Fins i tot els hi he pogut fer fotos!! En fi, que continuem pel caminet, gaudint del paisatge i del silenci que només trenquem nosaltres i acabem sortint a una pista molt xula i que puja fort en direcció al coll de les Valls. Es en aquesta pujada on m'adono de que avui vaig molt fàcil, ja que pujem a bon ritme i vaig a només 145bpm!!! Doncs despres de ascendir durant uns 2km aproximadament, arribem al coll, on comença un corriol impecable de debó!!! Anem baixant entre un bosc de pi molt ombrivol sortejant rocs i disfrutant a tope fins que arribem al fons de la vall, on hi ha uns pradells d'herba i baixa un riuet, es un lloc molt bucòlic la veritat!! A partir d'aqui, lo sender continua pero esdevé més rocós i tècnic i l'adherencia a la roca es vital...al final donem a una pista, habent deixat enrere unes parets de pedra impressionants. Un cop aqui prenem la pista en direcció Beseit i passem per zones de bosc de pi blanc i pinassa i travessem algun que altre riuet, cal dir que la zona no esta patint gens la sequera, ja que aquest hivern ha plogut bastant. Abans d'arribar a Beseit gaudim de les vistes de Peña Galera, una muntanya impressionant!! Un cop a Beseit (Terol) prenem direcció a l'embassament de la Pena i des d'alli fins a Valderrobres, on ens fem unes fotos al bonic pont sobre el riu Matarranya. El casc antic d'aquesta població es digne de visitar. Des d'aqui prenem direcció per camí fins a Cretas per un cami ple de tobogans i molt trencacames, on anem bastant ràpids ¿oi Joan?jejeje!!! A l'arribada a Cretas hi ha un muro considerable pero bueno...aixo per nosaltres no és res!!! Despres des d'aqui hem de prendre el cami de les Valls que ens portarà fins a Arnes, on acaba la nostra ruta. En total 54kms i 975mts de desnivell positiu en 3h justes.



Per acabar un bon dinar a la Venta del Rome, on hi ha alguna cambrera de l'est que no esta mal...jejeje!!!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

xeic vaia entrenos que te casques ultimament. Se't nota que comenses a recuperar la motivació i les cròniques que fots estan molt currades. Au que no pari el curtiment!

Anónimo dijo...

Al tanto lo de baixar de Balaguer a Móra en 1h5' si se'n entera l'autoritat et posaran radars per tu solet.
Vaja susto quan es va creuar el matxo cabron just davant nostre, quina bèstia.
La ruta és impressionat, mai em canso de repetir-la.
Estàs fortissim txaval!! m'has futut unes apretades que no et podia seguir. I no perquè em trobes malament.
Salut
A reveure

Pere dijo...

No tindreu pas el track???

Anim javalí!

Anónimo dijo...

osti quina enveja... Un altre dia he de vencer la batalla contra la mandra!!!
Curtides a toope!!